donderdag 5 september 2013

Augustus 2013: Ketelgulash

Al heel lang van plan, maar het kwam er maar niet van, nu dus wel: 
Zelf ketelgulash maken. 

Ziehier het grootste deel van de ingrediënten.
Voor een ketelgulash kun je eigenlijk ieder soort vlees gebruiken: Rund, kip, varken, hert, konijn, haas, het maakt niet  uit. 

Wij gingen van start met rund.
 Twee kapiteins op een schip liep hier goed af. Peter was van het vuur, ik van de inhoud van de pan. 
Het is uitproberen hoe heet  de pan wordt en zorgen dat mijn uien niet aanbranden...
 Maar het ziet er goed uit, na de ui de knoflook, paprikapoeder ...
 vlees toevoegen, en dan zoveel water erbij dat het net onderstaat. De pan gaat pruttelen en geuren komen vrij..
 Die geuren trekken vervolgens allerlei dieren aan...
 Als het vlees bijna gaar is, gaan de groenten erbij, waarna alles nog een half uurtje pruttelt.

Het gehele proces duurde drie uur, die wij gebruikt hebben om een potje 'Kolonisten' te spelen. 

 En dan: Aan tafel!

1 opmerking: