donderdag 24 april 2014

April 2014: Sultan's Trail










Begin april hebben Julius en ik de laatste delen van 'ons' deel van de Sultan's Trail gelopen: Het worden waarschijnlijk 4 etappes: De eerste etappe ging vanuit de B&B in Alsóhetény via Dombóvár en Jágonak  naar Tarrós. De foto is genomen in Dombóvár-Szölöhegy, en het kapelletje is gewijd aan St-Anna. Deze kapelletjes vind je veel in Hongarije, maar ook veel kleinere, overal langs de weg en in de velden.   






St-Anna Kapolná, Dombóvár-Szölöhegy



















veldpad tussen Jágonak en Vásárósdombó













De tweede etappe ging van Tarrós via Liget naar Magyarhertélend. Hier was goed de overgang te zien van het heuvellandschap naar de bosrijke Mecsek. Eind maart is het prachtig in de Mecsek, waar veel beuken groeien. Door de zure ondergrond komen hier veel bolletjes voor: voorjaarsanemoon, oxalis, daslook. Maar ook wilde kerstroos, primula en helmbloem.

Bij Tarrós omhoog

(nog) kaal beukenbos































De 3e etappe: Magyarhertélend - Tékeres - Orfü
Een prachtige tocht door het bos en langs de meren van Orfü. Ondanks dat het pas maart was, hadden wij prachtig weer en geen mens te zien. In deze tijd van het jaar wordt er volop daslook geplukt, voor eigen gebruik of verkoop op de markt.

Daslookplukkers aan het werk


Een van de schitterende meren bij Tékeres


4e etappe: Orfü - Pécs
Dit deel voert door de Mecsek en werd het behoorlijk stijgen, maar dat is zeer de moeite waard. Onderweg zijn er mooie uitzichtpunten en kwamen we via 'de IJzeren Poort' bij het Franse Monument uit, vanwaar we een prachtig uitzicht hadden op Pécs. De afstand is niet zo groot, zodat er nog voldoende tijd in Pécs overblijft om de stad te bekijken.
Uitzicht vanaf Francia Emlekül
















Uitzicht op Szechény Tér vanaf de moskee: eindpunt  bereikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten