donderdag 1 augustus 2013

Juli 2013: Augurken inmaken

Juni en Juli dan is het hooibouw in de keuken. Ook ik ontsnap niet aan de koorts en heb, behalve jam maken, me nu ook gestort op het augurken inmaken. 
Dat komt ook omdat ik ze links en rechts krijg aangeboden en ik het zonde vind om de augurken dan weg te gooien. 

Eerst gaan de augurken een nachtje in het zoute water. Dan blijven ze goed 'knakkig' zoals mijn Duitse buurvrouw zegt.
En dan de verdere benodigdheden: azijn, mosterd- en koreanderzaadjes, dragon en dille zijn de belangrijkste andere ingrediĆ«nten.
 Ziehier mijn resultaat: Ik ben bescheiden begonnen want over het algemeen zijn mijn eerste probeersels ook niet meer dan dat: probeersels. 
Deze potten zien er mooi uit, maar ze zijn naar mijn smaak te zuur. Toch maar weer azijn uit Holland meenemen. Maar mijn Hongaarse buurvrouw was er wel blij mee.
Mooi gezicht toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten