donderdag 4 oktober 2012

September 2012: Kookperikelen

Hier zien jullie diverse etiketten van flessen azijn die in Hongarije algemeen te koop zijn.
(Ételecet = azijn).
Ik wilde enthousiast in de weer met een recept voor abrikozenchutney, dus ik, als zuinige Nederlander, kocht de azijn die in de aanbieding was (foto 1).
Terwijl ik druk bezig was kwam Peter de keuken in, die vroeg of ik hem plat wilde hebben, zo erg was de azijnlucht beweerde hij. 
Ach joh, zei ik, dat is de azijn die verdampt. Maar dat was iets te vroeg gejuicht. Mijn 
 chutney wilde niet indikken, dat vond ik al vreemd. Toen ik de chutney wilde gebruiken, bleek het echt niet te eten, zo zuur. 
Bij nadere bestudering van de flessen bleek dat je in Hongarije azijn kunt kopen met diverse percentages zuur. (15% of 10%). In Nederland gebruiken wij 5% (is hier alleen verkrijgbaar als speciaal-artikel). 
Kun je nagaan. 
De chutney heb ik maar door de wc gespoeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten